Programul Liceal

IMG_0036_kicsi.jpg

Lansat în 2002, Programul Liceal al MCC oferă cursuri gratuite ce constau în învățământ la distanță și sesiuni de sâmbătă. În 2013, Programul Transilvănean de Liceu, adresat tinerilor din Transilvania, a fost lansat, sesiunile sale de sâmbătă fiind ținute în Cluj-Napoca și Odorheiu Secuiesc. Cursurile și evenimentele se desfășoară în limba maghiară sau engleză.

Completând curriculumul de liceu, programul își propune să ajute studenții să-și aleagă cariera, să-i pregătească pentru studii ulterioare de succes și să ofere un sprijin inițial pentru planificarea unei cariere lungi. Atunci când elaborează programa, MCC pune accent pe subiecte și abilități care nu pot fi încadrate întru totul în limitele învățământului secundar, dar pot face parte din cursurile universitare. Pe lângă educație, organizăm și tabere de vară și de iarnă și excursii de studiu pentru studenți, unde aceștia pot construi o adevărată comunitate MCC.

 

Structura de formare

Cursuri de e-learning

Studenții care participă la program pot alege dintr-o varietate de cursuri online pentru a-și completa studiile de liceu. Studenții pot alege în mod liber ordinea cursurilor. Orice număr de cursuri poate fi urmat până la absolvire, iar studentul primește un certificat pentru fiecare curs finalizat cu succes înainte de absolvire. Studenții noștri pot accesa site-ul de e-learning al organizației cu propriul cod de acces și profil pe care îl primesc prin e-mail după o procedură de admitere cu succes. Prelegerile video și bibliografiile sunt disponibile săptămânal pe platforma de e-learning, în mare parte în formă de texte care pot fi înțelese și prelucrate de elevii de liceu, realizate de obicei de un profesor străin sau maghiar. În medie, studenții se pot aștepta să primească 10-20 de pagini de literatură pe săptămână și o prelegere video de 10-15 minute.

Cursurile noastre opționale e-learning durează 4, 8 și 16 săptămâni. Datele de începere și de încheiere ale cursurilor noastre de formare sunt concepute pentru a nu îngreuna studenții la începutul anului universitar și la sfârșitul semestrului sau anului.

Pe lângă materiale de lectură și videoclipuri, sistemul include și sarcini săptămânale opționale. Pentru a finaliza semestrul, și astfel pentru a obține certificatul de program, un anumit număr de puncte trebuie să fie acumulat, care variază de la curs la curs. Detalii și informații despre cum să adunați puncte pot fi găsite în sistemul de e-learning sub descrierea fiecărui curs și în secțiunea Sfaturi pentru Mentori. Pe parcursul semestrului, temele studenților sunt notate de tutorii noștri de curs, care oferă comentarii personalizate și sugestii de îmbunătățire.

Cursuri de e-learning:

 • Economie
 • Relații internaționale
 • Istorie modernă
 • Studii sociale
 • Psihologie
 • Drept
 • Abilități de scris
 • Scriere academică (EN)
 • O abordare diferită a literaturii

 

Cursurile de sâmbătă

Din toamna anului 2021, organizăm traininguri în zilele de sâmbătă în două orașe din Transilvania (Cluj-Napoca și Odorheiu Secuiesc), în care oferim lecturi științifice și educaționale și ateliere practice pentru grupuri mici de studenți, oferind cunoștințe și abilități aplicabile. Programul pentru întreaga zi este activ între orele 10 dimineața și 4 după-amiaza și necesită o înregistrare prealabilă.

Principalele domenii ale sesiunilor noastre de training:

 • abilități de comunicare, reflecție de sine;
 • tehnici de argumentare și dezbatere;
 • public speaking și abilități de prezentare;
 • orientare în carieră și conștiința de sine;

Participarea la sesiunile de sâmbătă nu este obligatorie, dar aceste evenimente sunt oportunități ideale pentru ca membrii Programului de Liceu să aibă șansa de a se cunoaște. Important: certificatul Programului de Liceu va fi acordat doar studenților care au participat la cel puțin două zile de sâmbătă pe semestru. Elevii care nu au posibilitatea de a participa la training sâmbăta din cauza lipsei de oportunități (competiții academice, sporturi, evenimente școlare etc) își pot compensa participarea printr-o temă opțională.

 

Tabere de talent

Toți studenții noștri admiși pot participa la taberele noastre de iarnă și de vară, care au ca scop principal construirea comunității. Taberele de 3-4 zile oferă jocuri de team-building, competiții, exerciții de dezbatere și alte activități profesionale. Organizația compensează cheltuielile de călătorie pentru cei aflați în nevoie.

 

Clasele de limbă engleză și română

Cursurile noastre de limbă engleză și română sunt disponibile în toate orașele noastre din septembrie 2021. Studenții învață în grupuri mici în ambele limbi. Feedback-ul primit din partea părinților arată că lecțiile de limbă română și engleză au un impact pozitiv asupra copiilor lor, datorită faptului că sunt orientate spre practică și conversație. Elevii se bucură de participarea la cursuri deoarece învață abilități lingvistice utile într-o manieră creativă și practică.

 

Excursii tematice

Excursiile tematice îi duc pe studenți în locuri speciale, oferă o gamă neobișnuită de activități profesionale și culturale, organizează întâlniri cu profesori, cercetători și artiști. O excursie durează de vineri până duminică și oferă experiențe sociale și culturale specifice unei regiuni. Performanța și activitatea din Programul de Liceu sunt luate în considerare la aplicații.

 

După-amiezile de club

Scopul după-amiezilor săptămânale de club organizate în toate centrele noastre de formare este de a oferi un timp liber de calitate cu o varietate de activități profesionale, culturale și de dezvoltare a competențelor într-un cadru educațional informal. În același timp, ele oferă un spațiu social pentru liceeni de a se întâlni și de a învăța de la alți studenți ai organizației.

 

Aplicații

Pe lângă evenimentele noastre profesionale în desfășurare, oferim și o serie de programe tematice pentru elevii de liceu în timpul anului școlar, care le permit să-și dezvolte în continuare abilitățile profesionale, să participe la călătoriile noastre de studiu în Transilvania și în străinătate și să participe la excursii tematice lungi de o săptămână. Toți studenții sunt anunțați în legătură cu aceste programe.

 

Competiții

Competițiile noastre de istorie, dezbatere și rezolvarea problemelor (Competiția Națională de Rezolvare a Problemelor la Nivel de Liceu, Bonus Intra, MCC Debate) oferă studenților noștri oportunitatea de a învăța de la cei mai buni profesioniști și să întâlnească membrii ai Programului Universitar al MCC. Competițiile noastre ajută la dezvoltarea abilităților de prezentare, lucru în echipă, creativitate și gândire critică, iar echipele câștigătoare vor primi cadouri valoroase și experiențe profesionale unice.

 

Unde ne puteți găsi?

Programul este prezent în 8 orașe din Transilvania: Arad, Ciuc, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Oradea, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc și Satu Mare.