Proiecte studențești

online_bitsphoto_BTT_3307.jpg

MCC se vede mai întâi drept o comunitate coerentă și apoi ca o instituție. Educația nu este practicată în masă, ci în grupuri mici, în care dezvoltarea individuală este în centrul atenției, ceea ce ajută la formarea unei comunități de studenți. În plus, comunitatea este construită și organizată și în afara orelor de școală. Particularitatea MCC este că studenții nu sunt doar membri ai comunității, ci sunt și constructori și modelatori activi ai acesteia. Majoritatea programelor sunt modelate însăși de studenți, în timp ce restul sunt oferite în mod central de către MCC, ținând cont de solicitările studenților. Taberele în care studenții MCC de diferite interese – avocați, ingineri, economiști și psihologi – își țin prelegeri unul altuia, oferindu-le colegilor o perspectivă asupra lumii interesante a propriilor discipline, contribuie, de asemenea, la înțelegerea reciprocă.

Scopul nostru este ca studenții noștri să perceapă ideea de a fi studenți MCC ca pe o experiență valoroasă din toate punctele de vedere și să menținem sentimentul de unire în relațiile umane și profesionale nu numai în interiorul zidurilor MCC, ci și în afara acestora pe termen lung. Ne-am dori ca cei care au devenit membri ai comunității noastre să rămână ca atare și să fie mândri de ceea ce au preluat de la MCC.

Proiectele studențești sunt exemple bune ale modului în care beneficiile și experiența comunității pot fi unite. Prin proiectele studențești, studenții au șansa, în grupuri de 4-6, de a-și implementa ideile folosind ceea ce au studiat până acum. Aceste proiecte acoperă o gamă largă de orientări. De la chestiuni de responsabilitate socială, prin organizarea de evenimente profesionale, până la construirea comunității, inițiative captivante au fost și continuă să fie lansate, multe dintre ele evoluând spre a deveni întreprinderi comunitare cunoscute și populare, în parte, datorită sprijinului MCC.