Programul Universitar

online_bitsphoto_BLNK_MCC-2264.jpg

Programul Universitar oferă cursuri, workshopuri și alte activități gratuite tinerilor maghiari care își fac studiile la o universitate din Cluj-Napoca. Prima etapă de un an a Programului este programul pentru juniori pentru studenții din primul an în învățământul superior, urmat de studiile specializate în Școlile MCC.

De-a lungul studiilor, studenții sunt îndrumați, abilitățile lor individuale sunt dezvoltate și, împreună cu împărtășirea teoriei, le oferim și oportunitatea de a câștiga experiență practică. Profesori străini proeminenți, scriitori, factori de decizie corporativi și guvernamentali susțin prelegeri studenților noștri. De asemenea, ne sprijinim studenții în participarea la diferite competiții și conferințe.

Am dori să oferim societății tineri talentați care sunt familiarizați cu procesele internaționale și, între timp, au un simț al responsabilității nu doar pentru a-și modela propria viață, dar și viitorul maghiarilor, al țării, al mediului lor apropiat și sunt pregătiți să dedice comunității cunoștințele lor teoretice și practice dobândite în MCC și experiența dobândită în străinătate.

Programul oferă pregătire interdisciplinară gratuită, unică în regiunea noastră în șase mari domenii – drept, economie, psihologie, relații internaționale, mass-media, istorie și științe sociale –, iar studenții pot solicita și cazare gratuită în căminul instituției din Cluj-Napoca.

 

Programul pentru juniori

Prima etapă a Programului Universitar al MCC este programul de juniori de un an, care este deschis studenților care tocmai au terminat liceul și doresc să-și continue studiile la o universitate din Cluj-Napoca. Cursurile de formare vor reduce decalajul de cunoștințe dintre mediile sociale ale studenților din primul an, pregătindu-i pentru studii ulterioare și drumuri în carieră. Cursul își propune să dezvolte o gândire eficientă, deschisă și critică, abilități de dezbatere, precum și abilități de scris și orale. După trainingul de un an, studenții își pot continua studiile în programul de seniori.

 

Școli

Formarea de doi ani în școlile MCC are ca scop să ofere studenților o bază teoretică și practică solidă într-un domeniu specific, dezvoltare individuală și o abordare specifică. Programul MCC este o raritate în Europa, completând învățământul superior tradițional, iar activitățile sunt personalizate și se desfășoară în grupuri mici.

În prezent, studenții se pot înscrie la șase școli:

  • Școala de Drept
  • Școala de Economie
  • Școala de Relații Internaționale
  • Școala de Media
  • Școala de Psihologie
  • Școala de Științe Sociale și Istorie