Reading time: 3 minutes

Doi foști studenți ai Mathias Corvinus Collegium (MCC), Balázs Blényesi și Levente Dávid Ilonczai, au aplicat cu succes pentru masterat la European School of Management and Technology Berlin (ESMT Berlin). Formarea de doi ani este complet gratuită și oferă posibilitatea de a învăța de la profesioniști renumiți, cu metode inovatoare.

Levente Dávid Ilonczai a fost student al Programului Universitar MCC din Cluj-Napoca și a început deja noul an universitar la Berlin. El a studiat Management la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai. La Berlin, a fost admis la masteratul Innovation and Entrepreneurship, care le permite studenților să își deschidă propria afacere în primul an și să își testeze talentele la incubatorul intern al ESMT, Vali Berlin.

Balázs Blényesi este absolvent al Școlii Politice Transilvănene și la ESMT va studia part-time în cadrul programului MBA (Master of Business Administration). Programul oferă pentru persoanele cu mai multă experiență și care au un loc de muncă oportunități de a-și continua studiile, de a-și crea rețele și de a-și dezvolta cariera, deoarece trei sferturi dintre cursuri se desfășoară online și un sfert la Berlin. ESMT acordă o diplomă recunoscută la nivel mondial pentru participarea la formare.

ESMT Berlin este cea mai bine cotată școală de afaceri din Germania. A fost fondată de 25 de companii internaționale de top cu sediul în Germania, precum Bosch, BMW, Deutsche Telekom, Lufthansa, Mercedes-Benz și Siemens, și este clasată printre primele 10 școli de afaceri din Europa de către Financial Times. Universitatea, o instituție privată de învățământ superior non-profit, este una dintre cele doar patru școli de afaceri din Germania care dețin acreditarea „Triple Crown”, cea mai înaltă recunoaștere a calității pentru școlile de afaceri din întreaga lume. ESMT Berlin oferă programe de masterat, MBA, doctorat și formare în domeniul conducerii în campusul său din Berlin și în întreaga lume, în formate convenționale în campus, online și mixte.

ESMT oferă, de asemenea, posibilități de internship pe termen lung în cadrul unor companii renumite și de a studia și cerceta în diferite țări din întreaga lume. Predarea pune accentul pe munca în echipă, pe interactivitate și pe predarea practică, centrată pe student, și include un birou de carieră și o comunitate de alumni cu care membrii rămân în contact și după absolvire.

Colaborarea dintre ESMT și MCC contribuie la extinderea oportunităților pentru studenți, permițând tinerilor talentați din Bazinul Carpatic să beneficieze de o educație de clasă mondială și să promoveze activitățile educaționale ale MCC. Instituția funcționează cu un număr mic de studenți pentru a oferi educație și experiență de cea mai înaltă calitate.