A térképek körülvesznek bennünket, de ritkán nézzük őket igazán tudatosan. Az előadás célja a térképek szemléletformáló és politikai folyamatokat illusztráló jellegének bemutatása. Olyan térképek kerülnek napirendre, amelyek bemutatják a világ egyes fontos politikai, gazdasági, diplomáciai folyamatait 2023-ban, és képesek arra, hogy megváltoztassák, ahogyan a világot látjuk magunk körül.

Meghívott előadónk dr. Szűcs Ádám Imre jogász, diplomata, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője és az MCC Nemzetközi Kapcsolatok Iskolájának kutatótanára. Minisztériumi pályafutását Európai Uniós területen kezdte, később a biztonságpolitikai államtitkár kabinetfőnök-helyetteseként és a külügyminiszter-helyettes politikai főtanácsadójaként szolgált. 2019 óta a Magyar Diplomáciai Akadémia és a minisztérium külügyi tudásközpontjának irányításáért felel. 2016 és 2020 között a Nemzetközi Kapcsolatok Iskolát vezette az MCC-ben, 2020 óta kutatótanárként és a Középiskolás Program tanáraként dolgozik. Rendszeres meghívott előadója több magyarországi egyetemnek.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Tisztelettel kérjük, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze: ITT

A legfrissebb információkért kövesse Facebook-eseményünket