Az X, Y és Z generációk eltérő időszakokban született, különbözőképpen szocializálódott, más történelmi, politikai és gazdasági helyzetekben felnőtt nemzedékek. Az eltérő világképpel, habitussal, viselkedési mintákkal rendelkező generációk között egyre nagyobb szakadék tátong. Ezt a generációs különbséget mélyíti, hogy a digitális világ egyre nagyobb teret nyer, és folyamatosan változik körülöttünk. Sokan vannak, akik ezt nehézségként, frusztrációként élik meg; a fiatalabb generációk viszont az élet természetes velejárójának tekintik. Milyen kihívásokkal kell szembenézniük azoknak, akik az online térben egyre hangsúlyosabban vannak jelen, de más-más korosztályhoz tartoznak? Hogyan hidalhatóak át a generációs szakadékok? Az előadás választ ad arra, hogy miért érdemes ismerni a különböző generációk sajátos jellemvonásait, és ezt a tudást hogyan érdemes kamatoztatni.

Gergely Orsolya szociológus, a Sapientia EMTE oktatója. Fő kutatási területe az erdélyi, székelyföldi női vállalkozók helyzete, több nemzetközi kutatási programban vesz részt. Tizenkét éve tagja a Sapientia Csíkszeredai Karának Társadalomtudományi Tanszékén működő médiakutató csoportnak, amely a média gyermekekre és fiatalokra gyakorolt hatását kutatja. Y generációsként férjével két alfa generációs gyermeket nevelnek, ezért is foglalkoztatja kifejezetten a téma. Erdély-szerte számos előadást tart a generációs témában, állandó meghívottja erdélyi fesztiváloknak, több korosztályt megcélzó rendezvényeknek, programoknak.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Tisztelettel kérjük, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze: ITT

A legfrissebb információkért kövesse Facebook-eseményünket!