Alapításának 110. évfordulóját ünnepli idén a Magyar Cserkészszövetség. Ez a bő évszázad korántsem volt viszontagságoktól mentes: a szélsőséges ideológiák, a háborúk és a korszellem kihívásai sokszor komoly megpróbáltatások elé állították a cserkészeket. A szervezet célja napjainkban is ugyanaz, mint 110 évvel ezelőtt: szüntelenül munkálkodni egy jobb világért. 

A változatos tematikájú, jubileumi tanulmánykötet nagy ívű áttekintést nyújt a magyar cserkészmozgalom idáig megtett útjáról, és bepillantást enged annak jelenébe. Emléket állít nagyjainak, összefoglalja történetét az alapítástól kezdve a kommunizmus elnyomó évtizedein át egészen napjainkig, és arra a kérdésre is választ keres, hogy miként maradhatott a cserkészet határokon is átívelve a magyar kultúra és identitás megőrzésének kulcsa. A könyv egyúttal iránytű is lehet egy olyan korban, amikor egyre nehezebb meglelni a helyes ösvényeket.

A beszélgetés résztvevői: 

  • Dr. Kiss-Kozma Georgina, az MCC Ifjúságkutató Intézetének kutatásvezetője, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola Szociológia Műhelyének kutatótanára, a kötet egyik tanulmányának szerzője.
  • Réti Gergely, az MCC Közjogi Műhelyének kutatója, a kötet társszerkesztője, cserkészvezető.
  • Dr. Györgyjakab Timea-Rita csapatvezető, a Romániai Magyar Cserkészszövetség volt külügyi vezetője.
  • Orbán Renáta marketingszakember, a Romániai Magyar Cserkészszövetség  kommunikációs vezetője.

REGISZTRÁCIÓ

További információkért kövesse Facebook-eseményeinket.