Olvasási idő: 2 perc

Izgalmas témát dolgoztak fel Kolozsváron a Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolás diákjai a december 7-i klubdélután alkalmával. Az interaktív esemény vendége Petki Milán, a Bloombery Agency kreatív igazgatója volt.

A tevékenységen számos érdekes kérdéskör merült fel. A meghívott előadó részletesen bemutatta a vállalat alakulását és kezdeti nehézségeit. A figyelemfelkeltő prezentációt követően a diákok izgalmas feladatnak néztek elébe, ugyanis egyénileg egy kreatív gyakorlat segítségével kellett megtalálniuk azt a dolgot, amely igazán felkelti az érdeklődésüket. Miután mindenki megosztotta a közösséggel az életcélját (ikigai-át), a klubdélután konkrét témája, a Tiktok következett. Az interaktív kiselőadáson hasznos információk, tippek és trükkök is elhangzottak: hogyan lett viszonylag rövid idő alatt az egyik legnépszerűbb online platform; milyen lehetőségeket és veszélyeket rejt a felhasználók számára, hogyan kell a Tiktokot felelősségteljesen alkalmazni; hogyan lehet előnyt kovácsolni az applikációból. Kérdés bőven akadt a diákok részéről, amelyek többségére választ is kaptak, de a következő alkalmakra is maradt feldolgozatlan téma.

A Középiskolás Program célja, hogy hétvégente segítse a diákokat a pályaválasztás terén, emellett támogassa a továbbtanulást, kiegészítve a hagyományos oktatást. A tevékenységek tartalmaznak szakmai műhelymunkákat, előadásokat, nyelvkurzusokat és nyári táborokat is. A klubdélutánokat kétheti rendszerességgel szervezi meg minden képzési központ. Az alkalmak célja, hogy változatos szakmai, kulturális és készségfejlesztési programokat kínáljon a minőségi szabadidő eltöltésére, informális oktatási keretek között. A találkozók emellett olyan közösségi teret jelentenek a középiskolások számára, ahol lehetőség nyílik megismerkedni a KP-s diákokkal és rengeteg érdekes, tapasztalt meghívottal.

A program a következő városokban található meg: Arad, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti és Székelyudvarhely.