Olvasási idő: 2 perc

Az MCC kolozsvári központja második alkalommal szervezte meg az éves alumnitalálkozóját augusztus 19-én. Az alkalmon 29 volt MCC-s diák vett részt az alumni értéktár készítésében, az azt követő ünnepi vacsorán pedig meghívottjaik kíséretében az élő közösség fennmaradására koccintottak a fiatalok.

Az alumnitalálkozó célja, hogy a diplomát szerzett diákok élénk beszélgetések során megosszák friss tapasztalataikat egykori diáktársaikkal és az újdonsült alumnitagokkal, hogy új ismeretségeket kössenek, a meglévőket pedig szorosabbra fűzzék.  

A találkozót Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységért felelős igazgatójának köszöntőbeszéde nyitotta, majd közvetlen hangulatú ismerkedéssel folytatódott az együttlét. Az alkalom következő izgalmas programpontja az Izsák Réka humán erőforrásért felelős munkatárs által vezetett csoportos foglalkozás volt: a csoport áttekintette, hogy mi is az alumniközösség célja, milyen küldetése van a tagok, a szervezet és a tágabb magyar közösség felé.  

Az alumni értéktár szerkesztésekor további fontos kérdésként fogalmazódott meg, hogy a tagok, illetve az MCC mint szervezet hogyan segítheti elő az alumniközösség aktív csoportként való működését. A kérdéskörök mentén való közös gondolkodás eredményeképp számos új ötlettel, a csoport hatékony működése szempontjából pedig értékes meglátásokkal és javaslatokkal járultak hozzá a jelenlevők a közösség fejlődéséhez. A foglalkozás végére megszületett az alumniközösséget képviselő logó és mottó, melyek a továbbiakban referenciapontokként lesznek jelen a csoporton belül.  

Jövőre újra találkozhat a csapat a kincses városban!