Olvasási idő: 3 perc

Sikeresen felvételizett a European School of Management and Technology Berlin (ESMT Berlin) mesterképzésére a Mathias Corvinus Collegium (MCC) két volt diákja, Blényesi Balázs és Ilonczai Levente Dávid. A kétéves képzésen teljesen térítésmentesen tanulhatnak kiemelkedő szakemberektől, innovatív módszerekkel.

Az ESMT Berlin és az MCC együttműködésnek köszönhetően a Collegium 25 diákja vagy alumnusa tanulhat a neves üzleti fókuszú iskolában. A 2023 tavaszán kötött megállapodás lehetőséget teremt a Kárpát-medencei tehetségek számára a világszínvonalú képzésben való részvételre, és gazdagítja az MCC oktatási tevekénységét is. Az intézmény kis létszámmal működik, hogy a legmagasabb minőséget nyújthassa az oktatás és élmények terén.

Ilonczai Levente Dávid az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának diákja volt, az új tanévet pedig már Berlinben indította. A kincses városban a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán, menedzsment szakon tanult. Berlinben kétéves innovációs és vállalkozói mesterképzésen vesz részt (Master of Innovation and Entrepreneurship). A programnak már az első évében saját vállalkozást indíthatnak a diákok, és kipróbálhatják tehetségüket az ESMT házon belüli inkubátorában, a Vali Berlinben.

Blényesi Balázs az Erdélyi Politikai Iskola alumnusa, az ESMT-n MBA (Master of Business Administration) képzésen vesz részt a következő két évben. A program a tapasztaltabb, már munkahellyel rendelkező személyeknek is lehetőséget biztosít a továbbtanulásra, kapcsolat- és karrierépítésre, hiszen a kurzusok háromnegyede távoktatással, negyede pedig helyszíni jelenléttel zajlik. A képzésen való részvételért globálisan elismert oklevelet állít ki az ESMT.

Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskoláját, az ESMT Berlint 25 német érdekeltségű, a világ élvonalába tartozó vállalat alapította, például a Bosch, a BMW, a Deutsche Telekom, a Lufthansa, a Mercedes-Benz és a Siemens. A Financial Times rangsora szerint az intézmény Európa 10 legjobb üzleti egyeteme közé tartozik.

A nonprofit magán felsőoktatási intézményként működő ESMT Berlin egyike annak a négy németországi üzleti iskolának, amely rendelkezik a világszerte az üzleti iskoláknak adható legmagasabb minőségi elismeréssel, a Triple Crown akkreditációval. Mester-, MBA-, és PhD képzéseket, valamint vezetőképzést kínál berlini campusán és a világ különböző pontjain hagyományos, online és vegyes formában. A vezetésre, innovációra és analitikára összpontosító, sokszínű oktatói kar kiemelkedő kutatásokat publikál a legszínvonalasabb tudományos folyóiratokban.      

Az intézmény megteremti a lehetőséget a hosszabb távú, neves vállalatoknál végezhető szakmai gyakorlatra és a világ különböző országaiban végezhető tanulmányokra, kutatásokra is. Az oktatásban nagy hangsúlyt fektetnek a csapatmunkára, interaktivitásra, a diákközpontú, gyakorlati tanításra, emellett karrierirodát működtetnek, és az alumniközösség tagjai is ápolják a kapcsolatot a tanulmányok elvégzése után.