Olvasási idő: 2 perc

Érdekes tevékenységekkel telt az idei utolsó országos KP szombat december 9-én a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kolozsvári képzési központjában. Az eseményen az együttműködésről, a közösségépítésről és a kommunikációról szólt. A szombatot megelőző este a csapatépítő játékok mellett izgalmas karácsonyi kvízzel egészült ki, majd egy sétával folytatódott a mesés karácsonyi vásárban.

Szombaton a tanulók Kovács Fanni és Morár Ervin pszichológusok kiscsoportos foglalkozásain vettek részt, ahol az asszertív kommunikációról esett szó. A tevékenységen fény derült arra is, hogy milyen módon lehet úgy figyelni mások igényeire és jelzéseire, hogy közben a saját vágyainkat is szem előtt tartjuk. A továbbiakban Lepedus István tanácsadó és tréner a közösségépítésről, annak megtartó erejéről és fontosságáról beszélt a résztvevőknek. Az előadás után az információk gyakorlatba ültetése következett.

A nap záró momentuma során Morár Ervin az elmagányosodás jelenségét, a beilleszkedés nehézségét és a közösségi média okozta szorongást hangsúlyozta ki a diákoknak. A szakértő részletesen elemezte a virtuális és valós közösségek közti különbséget, valamint a hovatartozás fontosságát. Az előadás interaktív beszélgetéssé alakult. A tevékenységeknek köszönhetően a nap végén a diákok számos hasznos információval térhettek haza.

A Középiskolás Program célja, hogy hétvégente segítse a diákokat a pályaválasztás terén, emellett támogassa a továbbtanulást, kiegészítve a hagyományos oktatást. A tevékenységek tartalmaznak szakmai műhelymunkákat, előadásokat, nyelvkurzusokat és nyári táborokat is. A találkozók olyan közösségi teret jelentenek a középiskolások számára, ahol lehetőség nyílik megismerkedni a KP-s diákokkal és rengeteg érdekes, tapasztalt meghívottal. A programba az ország bármely területéről csatlakozhatnak a középiskolás diákok. Az eseményt Kolozsvár Polgármesteri Hivatala támogatta.