Olvasási idő: 2 perc

Az amerikai és kanadai Thanksgiving mintájára hálaadó napot tartottak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) csíkszeredai és székelyudvarhelyi központjának 5., 6. és 7. osztályos, angolórára járó diákjai. A november 30-i esemény a veresszéki központban volt megrendezve 19 tanuló részvételével.

A székelyudvarhelyi csapat reggel indult el autóbusszal, majd hozzájuk csatlakoztak a csíkszeredai diákok is Kádár Kincsővel, a veresszéki központ programkoordinátorával. Az eseményen mindamellett, hogy a diákok közelebbről is megismerhették a hálaadó nap eredetét, lehetőségük volt az alkalomnak megfelelő ételek elkészítésére és megkóstolására. Az ínyencségeket Kelemen Éva MCC-s munkatárs irányításával készítették el a tanulók.

A helyszínre érve a diákok 3 csoportra lettek felosztva. Minden csapatnak egy angol nyelvű receptet kellett követnie, hogy sütőtökös sajttortát készítsenek. A desszert előállítását követően töklevest, zöldséges tölteléket, szalonnás zöldbabot, burgonyapürét, vörösáfonya-mártást és pulykát készítettek a gyerekek. A konyhai feladatokból mindenki kivette a részét, a sok szorgos kéz zöldséget hámozott és aprított fel, húst pácolt, és gyümölcshéjat reszelt.

Amíg az ételek tálalásra kerültek, addig a diákok Kádár Kincső irányításával a könyvkötészet tudományát sajátították el, és hálaadó naplót készítettek. A közös ebéden mindenki megfogalmazta, hogy miért is hálás az életben. Az étel elfogyasztása után a gyerekek kint, a veresszéki havas udvaron játszottak, majd a rendrakást követően elindultak kísérőikkel a busz felé. Jókedv, vidámság és öröm jellemezte ezt a napot. A diákok nagyon sajnálták, hogy nem maradhattak tovább a helyszínen, de a viszontlátás reményében távoztak.