Olvasási idő: 3 perc

Mély téma feldolgozásával telt a tanév második klubdélutánja október 4-én kolozsvári képzési központunkban. Az esemény meghívott előadója Osváth-Ferencz Márta volt, aki Határaimon innen és túl címmel tartott foglalkozást a diákoknak.

A rendezvényen a tanulók megismerhették az intim szféra fogalmát, és választ kaphattak arra, hogy hogyan húzhatják meg saját határaikat másokkal szemben. A foglalkozáson a szakértő elmondta, hogy melyek azok a tényezők, amelyekkel átléphetjük a másik fél intim szféráját, és már-már sértővé válik közvetlenségünk. Az eseményen szó esett arról is, hogy milyen szituációk esetén kerülhetünk kellemetlen helyzetbe a másik féllel szemben, illetve hogyan lehet ezeket a helyzeteket hatásosan kezelni. Osváth-Ferencz Márta megosztotta a hallgatósággal, hogy az emberek miként értelmezik az általunk közölt üzenetet, és milyen hatással lehet másokra az, amit mondunk.

A klubdélutánon a szakértő érdekes módszerek segítségével világított rá a határok betartásának lényegére, a diákok interaktív gyakorlatokat is kipróbálhattak. A tevékenységen végzett önismereti játékok által a tanulók jobban megfigyelhették saját határaikat és másokét, valamint betekinthettek abba is, hogy mely pontok átlépése eredményezheti mások magánszférájának megsértését.  

A Középiskolás Program célja, hogy hétvégente segítse a diákokat a pályaválasztás terén, emellett támogassa a továbbtanulást, kiegészítve a hagyományos oktatást. A tevékenységek tartalmaznak szakmai műhelymunkákat, előadásokat, nyelvkurzusokat és nyári táborokat is. A klubdélutánokat heti rendszerességgel szervezi meg minden képzési központ. Az alkalmak célja, hogy változatos szakmai, kulturális és készségfejlesztési programokat kínáljon a minőségi szabadidő eltöltésére, informális oktatási keretek között. A találkozók emellett olyan közösségi teret jelentenek a középiskolások számára, ahol lehetőség nyílik megismerkedni a KP-s diákokkal és rengeteg érdekes, tapasztalt meghívottal.

A program a következő városokban található meg: Arad, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti és Székelyudvarhely. Az eseményt Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Önkormányzata támogatta.