Olvasási idő: 3 perc

Díjmentes, sokoldalú képzéssel, nemzetközi előadókkal, tanulmányi utakkal és ösztöndíj-lehetőséggel, valamint ingyenes, Kolozsvár belvárosában található kollégiummal várja a kincses városban tanuló egyetemisták jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

A Kolozsvári Egyetemi Program iskolarendszeri képzésére 2023. május 10-ig jelentkezhetnek az első egyetemi tanévüket végző hallgatók.

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programja számos szakterületen biztosít régiónkban egyedi, interdiszciplináris képzést díjmentesen, emellett a hallgatók ingyen igényelhetnek szállást az intézmény kolozsvári kollégiumában. A program a közoktatást kiegészítő, nemzetközi színvonalú, hasznos tudást ad a hallgatóknak, felkészítve őket a romániai munkaerőpiac kihívásaira, a sikeres elhelyezkedésre.

Az MCC iskolarendszeri képzésének célja, hogy diákjainak egy-egy szakterületen biztos szakmai alapot nyújtó elméleti és gyakorlati ismereteket, egyéni fejlesztést és sajátos szemléletmódot adjon. Az MCC-s képzés Európában is ritkaságszámba megy, jól kiegészíti a hagyományos felsőoktatást, a tevékenységek pedig kiscsoportosak és személyre szabottak. Jelenleg a diákok hat Iskolába jelentkezhetnek: Jogi Iskola, Közgazdasági Iskola, Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, Médiaiskola, Mindset Pszichológia Iskola, valamint Társadalom- és Történelemtudományi Iskola.

A hallgatóknak elismert hazai és külföldi előadók tartanak órákat, inspiráló szakmai beszélgetéseken, interaktív kurzusokon, műhelytevékenységeken, vitákon gyarapíthatják tudásukat, emellett a közösségépítést szabadidős foglalkozások, közös sportolás, külföldi tanulmányutak segítik elő. A felkínált kurzusok sora, ugyanúgy, mint a nyelvórák kínálata, a hallgatók igényei szerint áll össze, így a folyó tanévben például a jogtudomány, közgazdaságtan, pszichológia, nemzetközi kapcsolatok, média és kommunikáció, történelem és társadalomtudományok, mesterséges intelligencia, környezetvédelem, kultúra, valamint készségfejlesztés is szerepel a képzési rendszerben. Jelenleg angolul, franciául, németül, oroszul, románul és spanyolul tanulhatnak a program résztvevői.

A jelentkezés nyomán a felvételi folyamat egy online írásbeli (2023. május 10., kedd) és egy személyes jelenléttel zajló szóbeli részből áll (2023. május 22–26., Kolozsvár).

További információk, valamint a jelentkezési űrlap ITT érhető el. 

A Kolozsvári Egyetemi Programról itt olvashatnak az érdeklődők, a felmerülő kérdéseket pedig a felveteli@mcc.ro e-mail címre küldhetik.