Olvasási idő: 5 perc

Élménydús táborban köszöntötték a vakáció első napjait a Fiatal Tehetség Program marosvásárhelyi és sepsiszentgyörgyi hetedikesei. A találkozó június 23–26. között zajlott le Ásotthalomban.

Vasárnap az érkezést követően a diákok csapatépítő foglalkozással indították a programot, majd közösen szurkolt a csapat a magyar válogatottnak az Európa-bajnokságon. Hétfőn a diákok Nagy Blanka erdélyi FIT régióvezető irányításával vitázni tanultak, fejlesztették érvelési készségeiket. A tartalmas tréninget egy izgalmas workshop követte Molnár Eszter FIT mentoroktató vezénylésével. A reggeli tevékenységek alatt a gyerekeknek lehetőségük volt métázni, míg délután ügyességi játékokon mérték össze tudásukat. Kedden az Élményséta szervezet vezetésével egy szegedi barangolás következett, majd a Tiszán hajózhatott a csapat. Szerdán egy rövid beszélgetés után már a hazautazás következett.

A tartalmas eseményről a résztvevő diákok is megosztották véleményüket:

Tamara, Marosvásárhely:

Számomra a 7. évfolyamot záró tábor nagyon ígéretesnek bizonyult, hiszem most sem volt hiány a rengeteg kalandból, amit a FIT biztosítani szokott. Nagyon jó volt a társaság, kiváló szórakozási lehetőségekben volt részünk, és a legfontosabb, hogy mi is jól éreztük magunkat. A kedvenc napom a kedd volt, amikor Szeged városát körbejárva kellett megoldani egy izgalmas rejtvényt. Aznap a hajókázás sem maradhatott el, ahol megcsodálhattuk a Tisza és a Maros találkozását, ezzel is közelebb érezve magunkat otthonunkhoz. Este egy bulival zártuk a tábort. A buli is a legjobb részévé vált ennek a kirándulásnak, hiszen együtt voltunk, és sokkal jobban meg tudtuk egymást ismerni. A búcsúzkodás nehéznek bizonyult, viszont teljes szívből reméljük, hogy valamikor még megismételjük a találkozást a sepsiszentgyörgyi csapattal. Jövőre, ha minden jól megy, a nyolcadikos ballagást is együtt szeretnénk megünnepelni, viszont ha ez nem valósul meg, attól függetlenül mi tartjuk a kapcsolatot, és sosem felejtjük el az együtt átélt élményeinket.

Botond, Sepsiszentgyörgy:

Összességében a tábor kiváló hangulatban telt. A legjobban a focimeccsen való részvétel és a szegedi kirándulás tetszett. Szerintem a keddi nap volt a legizgalmasabb, és azon belül is a városnézés és a hajókázás. A legszebb pillanat a hosszú beszélgetés volt. Nagyon jó élményekkel, mély nosztalgiával tértem haza. Szerintem mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy szívesen megismételnénk ezt a tábort.

Dorottya, Marosvásárhely:

Számomra az idei tábor nagyon jó hangulatban telt, sok ismerős arccal találkozhattam. Az összes tevékenység közül a buli és az utána következő beszélgetés tetszett, ezért az utolsó nap volt a kedvencem. Szerintem a tábor legszebb pillanata az volt, amikor közösen egy körben énekeltünk. Az esemény végén felejthetetlen emlékekkel tértem haza, amiért nagyon hálás vagyok. Az élmények mellett új barátokat is szereztem.

Petra, Marosvásárhely:

Számomra az idei tábor is felejthetetlen élményeket nyújtott. Az érdekes, vicces programok mellett igaz barátokra tehettem szert, akik a szomorú pillanatokat másodpercek alatt szép emlékekké varázsolták át. A keddi nap is egy ilyen volt, amikor a szegedi látogatás és buli után rájöttünk, hogy az utolsó táborunk végső éjszakájához érkeztünk. Innentől kezdve mindenki biztos volt abban, hogy mennyire értékes személyeket adott nekünk a FIT. Bár ez a pillanat volt a tábor során a legszomorúbb emlékem, viszont a legszebb is, hiszen az utána következő beszélgetések is folyamatosan azt sugallták, hogy mennyire fontosak lettünk egymásnak, és hogy a végtelenségig szeretnénk megőrizni ezeket a barátságokat.

Anna, Marosvásárhely:

Felejthetetlen élményekkel gazdagodtam a táborban eltöltött napok során. Bár bogarakból nem volt hiány, kárpótolt minket a sok tartalmas program. Személy szerint nekem nagyon tetszett a Szegedre való látogatás és az esti beszélgetések. A kedvenc napom a kedd volt, a buli megérte a sok nehézséget. A legszebb pillanat a buli utáni érzelgős momentum volt. Elmondhatatlanul hálás vagyok mindenért, a teljes csoport nevében mondhatom ezt. Nemcsak emlékeket, de barátokat is hazaviszek a Majoros tanyáról.

Vanda, Marosvásárhely:

Az idei tábor fantasztikus élmény volt számomra. A legjobban a közös erdei túra tetszett. A kedvencem az utolsó nap volt, amikor mindenki összegyűlt a sátorban, énekeltünk és buliztunk. Rengeteg új barátot szereztem, és csodás emlékekkel tértem haza, amelyek biztosan sokáig velem maradnak.