Olvasási idő: 2 perc

Ünnepélyes alumnitalálkozót szervezett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) augusztus 23-án, a 15. Kolozsvári Magyar Napok keretében. A különleges alkalom célja a közösségi összetartozás érzésének ápolása volt, ahol a korábban elballagott hallgatók újra találkoztak, és egy tartalmas kulturális programon vehettek részt.

Az eseményen a résztvevők izgatottan üdvözölték egymást, sokan régi ismerősökkel találkoztak, de új kapcsolatok is születtek. A rendezvényt Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységért felelős igazgatója nyitotta meg, aki köszöntötte a jelenlévőket, és összefoglalta a szervezet megvalósításait az utóbbi egy évben. Beszédében hangsúlyozta az MCC fontosságát a tehetséggondozásban, és kitért arra is, hogy milyen jelentős szerepet játszik az alumniközösség az intézmény értékeinek megőrzésében és továbbadásában. Kiemelte, hogy az ilyen találkozók nemcsak a múltidézésről szólnak, hanem a jövő építéséről is, ahol a közös értékek mentén formálódik az összetartó közösség.

A hivatalos részt kulturális programja követte: Laczkó Vass Róbert színművész verses-zenés előadását élvezhették a résztvevők. Az előadás különleges betekintőként szolgált az erdélyi magyar irodalom és zene gazdag világába. Az est folyamán a meghitt beszélgetések lehetőséget adtak arra, hogy a résztvevők kötetlenül élvezzék egymás társaságát, és felelevenítsék a múlt emlékeit. A továbbiakban egy vidám hangulatú kvízre került sor, amely nemcsak szórakoztató volt, hanem alkalmat adott a résztvevőknek arra is, hogy teszteljék tudásukat közéleti témákban. A nyertes csapatok könyvjutalomban részesültek.

Az alumnitalálkozóról a résztvevők gazdag élményekkel és megerősített kapcsolatokkal távoztak. Az esemény nemcsak az emlékek felidézéséről szólt, hanem az MCC közösségi értékeinek erősítéséről, és a jövőbeli közös munka kiépítéséről is.