Olvasási idő: 1 perc

Karriertanácsadásról és önismeretről szólt a Középiskolás Program december 7-i nyílt klubdélutánja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) marosvásárhelyi képzési központjában. Az esemény meghívott előadója Keresztesi Polixéna pszichológus volt, aki interaktív módon vezette be a középiskolás hallgatókat a témába.

A műhelymunka során a szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a pályaválasztás során tapasztalt nehézségek könnyebben átvészelhetőek, ha tudatosan megtervezzük a folyamat lépéseit. A diákok a feladatok által alaposan megvizsgálták saját készségeiket, amelyek segítségével egyszerűbben tudnak majd számukra megfelelő szakmát választani. A folyamat során számos szempontot figyelembe vettek, amelyek segítettek a tanulóknak az erősségek és fejlesztendő területek azonosításában.

Az önismereti tevékenység mellett sor került piackutatásra, valamint szakmai ismeretre is. A kreatív gyakorlatok gondolkodásra késztették a diákokat, akik mélyebben is megismerhették saját céljaikat és vágyaikat a jövőjükkel kapcsolatban. A tevékenység segítségével a résztvevők megtalálhatták belső iránytűjüket a karrierépítés terén.