Olvasási idő: 2 perc

A tanévkezdés előtt orientációs héten vehettek részt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kolozsvári Egyetemi Programjának diákjai szeptember elején, ahol betekinthettek a szervezet működésébe. Az eseményen a diákok megismerhették az MCC-ben működő szakosztályokat és azok szerepét a tevékenységekben.

Az első nap ismerkedéssel kezdődött. A diákok részletes magyarázatban részesültek a Kolozsvári Egyetemi Programot illetően, majd Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységért felelős igazgatója kalauzolta el őket a Collegium tevékenységébe. Ezután városnézés következett, ahol Bethlendi András, az MCC erdélyi akadémiai ügyekért felelős igazgatója vezette körbe a diákokat, és mutatta be Kolozsvár nevezetességeit, többek között Mátyás király szülőházát és szobrát. A napot csapatépítő játékokkal zárták, ahol a cél az ismerkedés és a közösségformálás volt.

A második napon bemutatkoztak az MCCnevelőtanárai, akik ismertették a diákokkal a kollégium működését. Délután mentortalálkozóra került sor, este pedig kulturális programmal zárult a tevékenység a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, ahol Kosztolányi Dezső nyomán az Édes Annát tekinthették meg a résztvevők.

A következő napon bemutatkozott az MCC Karrierközpontja és a BLSH nyelviskola, sor került a Develent program ismertetésére, este pedig vitavetélkedőn és city touron vettek részt a diákok. Pénteken nemzetközi napot tartottak a szervezők, ahol a diákok beszámoltak az MCC-s ösztöndíjprogramokról és nyári egyetemekről, megismerhették a nemzetközi kapcsolatok csapatának tevékenységét, valamint tanácsokat kaptak a sikeres nemzetközi lehetőségek megpályázáshoz. Ezt követően sporttevékenységre is lehetőség volt, illetve egy izgalmas kvízen is részt vehettek az erre vállalkozók.

Az orientációs hét rendkívül hasznosnak bizonyult a fiatalok számára, ugyanis megismerhették a kincses várost, ahol egyetemista éveiket fogják tölteni, információkat szerezhettek az MCC képzési programjairól, csapatépítő játékokban vettek részt, valamint kulturális programokon is jelen voltak, amelyek mind hozzásegítenek majd a gördülékenyebb tanévkezdéshez.