Olvasási idő: 2 perc

Zeneterápiás foglalkozáson vettek részt Szatmárnémetiben az MCC Középiskolás Programjának diákjai január 16-án, Paár Julcsi énekes és zeneterapeuta jóvoltából. Az izgalmas tevékenységen a tanulók olyan különleges hangszereket próbálhattak ki, mint a résdob és a szanszula, amelyek ritmusa nyugtató hatással bír.

A terápiás hangszerek különlegessége abban is megmutatkozik, hogy semmilyen zenei képzettség nem szükséges azok megszólaltatásához, mégis egy cseppnyi ritmusérzékkel kellemes hangokat lehet előhozni velük. A foglalkozáson a diákok egy rejtélyes őserdőbe képzelhették magukat, ahol találkoztak a titokzatos Jetivel, majd útlevél nélkül Mexikó tájait barangolták be, és a divat világát is megismerték különböző márkás parfümök dallamosításával.

A klubdélután egy zenei kvízzel zárult, ahol a tanulók az elmúlt évtized slágereiből tehették próbára tudásukat és idézhették fel emlékeiket. A következő alkalomra február 5-én kerül sor, ahol Butka Gergely, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ igazgatója vonja majd be a résztvevőket a rendezvényszervezés kulisszatitkaiba.

A Középiskolás Program célja, hogy hétvégente segítse a diákokat a pályaválasztás terén, emellett támogassa a továbbtanulást, kiegészítve a hagyományos oktatást. A tevékenységek tartalmaznak szakmai műhelymunkákat, előadásokat, nyelvkurzusokat és nyári táborokat is. A klubdélutánokat kétheti rendszerességgel szervezi meg minden képzési központ. Az alkalmak célja, hogy változatos szakmai, kulturális és készségfejlesztési programokat kínáljon a minőségi szabadidő eltöltésére, informális oktatási keretek között. A találkozók emellett olyan közösségi teret jelentenek a középiskolások számára, ahol lehetőség nyílik megismerkedni a KP-s diákokkal és rengeteg érdekes, tapasztalt meghívottal.

A program a következő városokban található meg: Arad, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti és Székelyudvarhely.