Olvasási idő: 3 perc

Több mint 700 erdélyi diák adta be jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjának kiemelt felvételi időszakában. A szervezet oktatási programjai már több mint 2000 fiatalnak biztosítanak díjmentes képzéseket Erdély nyolc városában és online.

509 diákkal gyarapodott az MCC Középiskolás Programja a januári felvételi időszakban, így összesen 1653 tehetséges fiatal vehet részt a Collegium ingyenes, iskola mellett végezhető képzésein, szakmai hétvégéin, kirándulásain, és válhat egy összetartó közösség tagjává. A programba 61 intézményből 773 diák jelentkezett, a legtöbben Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely környékéről.

Az MCC rekord számú, összesen 7000 fiatallal folytatja tevékenységét Kárpát-medence-szerte, ebből közel 4500 diák tanul a Középiskolás Programban. A szervezet 25 helyszínen, ebből nyolc erdélyi városban (Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön, Szatmárnémetiben és Székelyudvarhelyen) van jelen.

A Középiskolás Program távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló díjmentes képzést kínál a fiataloknak. Az ingyenes online társadalomtudományi képzések a 20. és a 21. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, közéleti eseményeit érintik, emellett szintén ingyenes az angol és román nyelvoktatás. A képzések témái között megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint a magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzusok is. A diákoknak neves szakértők tartanak előadásokat, és olyan képességeiket fejleszthetik, amelyek későbbi tanulmányaik, karrierjük során is hasznosak lehetnek.

Az online kurzusok mellett a diákok havonta több tematikus képzési napon találkozhatnak. Az elmúlt tanévben a szakmai napok előadásai és workshopjai olyan izgalmas témakörökre épültek, mint a csillagászat, történelem, építészet, vállalkozások világa, önértékelés, biológia és mesterséges intelligencia, de pályaorientációs nyílt nap is várt a diákokra. A tartalmas klubdélutánok és szombatok mellett közös táborok és túrák is hozzájárultak az élményközpontú tanuláshoz, a diákok ismerkedéséhez.

A Középiskolás Program egész évben várja a jelentkezőket, erről részletes információk a kp.mcc.hu oldalon olvashatók.