Olvasási idő: 3 perc

Az idei tanév első klubdélutánján vettek részt KP-s diákjaink Kedves Kriszta, a Középiskolás Program új kolozsvári központvezetőjének irányításával 2023. szeptember 19-én.

Az esemény fő célja az ismerkedés és kapcsolatépítés volt, amely során önismereti drámafoglalkozáson vehettek részt a diákok. A tevékenységen egyénileg és csapatban is fejlesztették önismereti készségeiket a résztvevők.

Az első találkozás fő célja az új kolozsvári központvezető megismerése és a közösségépítés volt.   A tevékenységen Kedves Kriszta csoportos foglalkozásokat tartott, ahol a diákoknak két percben kellett önmagukról mesélniük a társaiknak, majd az így kapott információk alapján bemutatniuk egymást. Ugyanakkor minden résztvevőnek egyénileg is kellett dolgoznia, hiszen elkészítették a saját életúttérképüket, megjelölve rajta a számukra emlékezetes, szép pillanatokat és a negatív eseményeket is. A feladat teljesítéséhez nem volt időkeret szabva, így a diákok könnyebben meg tudtak nyílni, emlékeiket megosztani társaikkal. Az első találkozás rendkívül jóra sikeredett, hiszen a gátlások hamar elmúltak a jelenlévők részéről, és mindenki jól érezte magát.

A Középiskolás Program célja, hogy hétvégente segítse a diákokat a pályaválasztás terén, emellett támogassa a továbbtanulást, kiegészítve a hagyományos oktatást. A tevékenységek tartalmaznak szakmai műhelymunkákat, előadásokat, nyelvkurzusokat és nyári táborokat is. A klubdélutánokat heti rendszerességgel szervezi meg minden képzési központ. Az alkalmak célja, hogy változatos szakmai, kulturális és készségfejlesztési programokat kínáljon a minőségi szabadidő eltöltésére, informális oktatási keretek között. A találkozók emellett olyan közösségi teret jelentenek a középiskolások számára, ahol lehetőség nyílik megismerkedni a KP-s diákokkal és rengeteg érdekes, tapasztalt meghívottal.

A program a következő városokban található meg: Arad, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti és Székelyudvarhely. Az eseményt Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Önkormányzata támogatta.