Olvasási idő: 2 perc

Nemzetközi szakmai eseményt szervezett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Budapesten, ahol a Kolozsvári Egyetemi Program hét diákja is részt vett. A K8 Composite Index on Economic Effervescence konferencia a Kárpát-medencei országok gazdasági együttműködésének elmélyítését célozta meg.

A november 23-i esemény egyedülálló fórumként szolgált az együttműködés jelenlegi állapotának értékelésére és a jövőbeli lehetőségek felfedezésére. A rendezvényről Szepessy László, a Kolozsvári Egyetemi Program hallgatója számolt be.

Az MCC budapesti képzési központjában megrendezett konferencia megnyitóján Kisgergely Kornél, az EXIM Hungary vezérigazgatója köszöntötte a résztvevőket egy inspiráló beszéddel. A rendezvény további részében számos szakmai előadás és panelbeszélgetés következett a régió gazdasági dinamikájával kapcsolatban.

Különösen figyelemre méltó előadást tartott Nagy Zsolt, a Kárpát-medencei Vállalkozók Közösségének kulcsmentora és az EuroAtlantic Consulting and Investment alapító társa. A szakember diskurzusában a határokon átnyúló vállalkozói együttműködésre és hálózatépítésre fókuszált. Az előadó rámutatott az együttműködési lehetőségekre, valamint a kihívásokra is, amelyekkel a régió vállalkozói szembesülhetnek.

A konferencia egy másik kiemelkedő aspektusa a Bécsi Modul Egyetem diákjaival való kapcsolatépítés volt. Az egyetemi közösségek közötti párbeszéd hozzájárult ahhoz, hogy a jelenlévő hallgatók és oktatók közötti kulturális és szakmai kötelékek megerősödjenek, ami elengedhetetlen a régió gazdasági prosperitásának szempontjából.

Összességében elmondható, hogy az esemény kiváló platformot nyújtott a tapasztalatok megosztására, a tanulásra, illetve a közös célok irányába tett lépések megtervezésére. A K8 Composite Index on Economic Effervescence konferencia megmutatta, hogy a Kárpát-medencei országok közötti szorosabb gazdasági együttműködés nemcsak lehetséges, hanem elengedhetetlen is a régió jövőbeli virágzásához.