Mathias Corvinus Collegium (MCC) vă invită la o discuție publică cu dr. Eric Hendriks, Shaun Riordan și dr. Szilárd Gáspár-Szilágyi despre geopolitică, rolul Chinei în afacerile globale și viitorul superputerii.

După moartea președintelui Mao Zedong, China a cunoscut o creștere economică fără precedent, împreună cu o prezență sporită în geopolitică și cu o armată în creștere. În prezent, China a devenit, fără îndoială, a doua cea mai importantă economie din lume, cu o prezență economică în Asia, Africa, Europa și, din ce în ce mai mult, în Vest. Cu toate acestea, un declin demografic iminent, un potențial conflict cu Taiwanul și un război comercial în curs de desfășurare cu Statele Unite ar putea limita ambițiile globale ale Chinei. Invitații vor încerca să disece aceste probleme presante de importanță globală.

Shaun Riordan este director al catedrei pentru diplomație și spațiu cibernetic din cadrul European Institute of International Studies și cercetător la Charter Institute (Beijing). A predat la academiile diplomatice din Spania, Armenia, Bulgaria și Republica Dominicană și la școli de afaceri din Elveția și Spania. A fost timp de 16 ani diplomat britanic la New York, Taiwan, Beijing și Madrid, precum și la Ministerului de Externe al Regatului Unit.

Dr. Eric Hendriks, sociolog olandez, cercetează integrarea Chinei în ordinea globală, cu accent deosebit pe tensiunile ideologice implicate. Și-a obținut doctoratul la Universitatea din Mannheim și a lucrat la Universitatea din Bonn și la Universitatea din Beijing. A locuit la Beijing timp de șase ani, cercetând legăturile educaționale dintre China și Statele Unite.

Dr. Szilárd Gáspár-Szilágyi este asistent universitar de drept economic european și internațional la Universitatea din Birmingham. A predat și a efectuat cercetări la universitățile din Oslo, Keele, Amsterdam, Haga și Aarhus.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză. Intrarea este gratuită. Dacă doriți să participați vă invităm să completați formularul de mai jos: aici!

Urmăriți evenimentul nostru de pe Facebook pentru a fi la curent!