Támogatás

A Mathias Corvinus Collegium több mint 20 éve elkötelezett a tehetséges diákok felkarolásában, támogatásában az általános iskola felső tagozatától egészen egyetemi tanulmányaik befejezéséig, és azon is túl. Célunk, hogy intézményünkben a hallgatók a legnevesebb hazai és nemzetközi oktatók, szakemberek segítségével bontakoztassák ki a bennük rejlő tehetséget. Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül, díjmentesen biztosítja a felvételt nyert diákok képzését. Erdélyben 2013 óta működik sikeresen a szervezet kolozsvári székhelyű központja.

 Tehetséggondozó munkánk eredményeként:

 • jelenleg több mint 1789 diákot mozgatunk meg Erdély-szerte;
 • a Fiatal Tehetség Programban résztvevők száma 375-re nőtt;
 • a Középiskolás Program 1323 tanulót fogad be;
 • a Kolozsvári Egyetemi Program 91 fiatalnak biztosít díjmentes képzést és szálláslehetőséget Kolozsvár belvárosában.

 Mit kell tenni?

 1. Amennyiben alkalmazott vagy nyugdíjas, töltse ki személyes adataival a lennebb található és letölthető 230-as formanyomtatványt. Ha vállalkozói engedéllyel rendelkező magánszemély (PFA), olvassa el az utolsó előtti bekezdést.

  Az azonosító adataink a következők:
  Név: Asociatia Mathias Corvinus Collegium Egyesület
  CUI: 36816647
  Bankszámlaszám: RO83OTPV200001057282RO02

2. A kitöltött formanyomtatványt adja le lakhelye adóhivatalánál (Administraţia Finanțelor Publice) személyesen vagy postán a határidő lejártáig.

3. Amennyiben valamilyen okból kifolyólag nem tudja leadni a nyomtatványt, vegye fel velünk a kapcsolatot (kolozsvar’KUKAC’mcc’PONT’hu).

Ha vállalkozói engedéllyel rendelkező magánszemély (PFA), akkor a 230-as formanyomtatvány mellett töltse ki az ANAF oldalán található, a jövedelemadóra vonatkozó egyedi nyilatkozatot is az Egyesület adataival (lásd fentebb).

Személyi jövedelemadója 3,5 százalékáról az itt letölthető dokumentum kitöltésével nyilatkozhat.

Köszönjük segítségüket abban, hogy diákjaink még kiválóbb képzésekben és táborokban vehessenek részt!

A Mathias Corvinus Collegium Egyesület vezetősége