A nemzetközi politika egyik legégetőbb aktuális kérdése, az ukrajnai háború jelentős hatással van a globális biztonságra és stabilitásra. Az MCC Budapest Peace Forum eseménysorozat részeként William Ruger, az American Institute for Economic Research elnöke látogat kolozsvárra, és bemutatja az Egyesült Államok jelenlegi külpolitikáját az orosz–ukrán háború kapcsán, és ismerteti a háborúhoz való amerikai hozzáállást.

William Ruger korábban a Charles Koch Intézet kutatási és politikai alelnöke, valamint a Stand Together külpolitikai alelnöke volt. Ezt megelőzően a Texasi Állami Egyetem politikatudományi tanszékének docense és a Texas-Austini Egyetem LBJ School of Public Affairs adjunktusa volt.

A Mathias Corvinus Collegium által szervezett Peace Forum nemzetközi konferencia célja a béke felé vezető lehetséges utak feltárása, megvitatása. A több városban zajló beszélgetésekre a világ minden tájáról csatlakoznak előadók, akik felvázolják a béke potenciális forgatókönyveit, górcső alá veszik az Egyesült Államok háborúval kapcsolatos politikáját, valamint az Európát uraló energiakrízist, s kitérnek az államszuverenitás és a 21. századi hadviselés kérdéseire is. Mindezen túl, vizsgálat tárgyát képezi majd Ázsia érintettsége, s a különböző érdekszférák, a nemzetközi színtér esetleges átalakulása.

Az előadás angol nyelven fog zajlani. A helyek száma korlátozott! Tisztelettel kérjük, részvételi szándékát, az alábbi űrlap kitöltésével jelezze: ITT.

A legfrissebb információkért kövesse Facebook eseményünket!