Az ember és a kutya kapcsolata több tízezer évre nyúlik vissza, ezt az ősi, mélyen gyökerező viszonyt érezhetjük, valahányszor a négylábúak szemébe nézünk. Vajon ez a rengeteg idő elég volt ahhoz, hogy megértsük leghűségesebb kísérőnket? 
 
Egy interaktív beszélgetés keretében a 21. századi felelős kutyatartást helyezzük reflektorfénybe, és igyekszünk közösen választ keresni a kutyások kérdésre: Hogyan gondolkodnak, és működnek a kutyák? Hogyan gondolkodnak az emberek? Mi alapján döntsük el, hogy melyik kutya illik leginkább a személyiségünkhöz, életvitelünkhöz? Hogyan kell őket (fel)nevelni, hogyan tanulnak, és mi hogyan taníthatjuk őket? Mit tegyünk, ha viselkedési zavaraik vannak? Hogyan lehet jó gazdivá válni, menhelyi kutyát örökbe fogadni? 
 
Akik első körben kérdeznek: Gergely Ádám 6. évfolyamos FIT-es diákunk és Ilosvay-Kovács Boglárka 7. évfolyamos FIT-es diákunk. Akik lelkesen válaszolnak: Kosztin Csuvár Ildikó, az Animal Shields Egyesület váradpósai menhely vezetője és Kucsera Norbert tapasztalt kutyatartó.
 
A rendezvény célja a felelős kutyatartás tudatosítása és az Animal Shields Egyesület váradpósai menhely működésének a támogatása. Minden kutyabarát érdeklődőt szeretettel kérünk, hogy aki teheti, adományozzon tartós élelmiszereket, konzerveket és száraz kutyatápot a még gazdira váró 450 kutyusnak. A felajánlásokat az esemény helyszínén, a nagyváradi MCC Képzési Központba (Körös/Tudor Vladimirescu utca 6. szám) fogadjuk november 24-ig. 

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze:ITT.

A legfrissebb információkért kövesse Facebook-eseményünket!