În Europa de Est, în țările unde regăsim naționalisme concurente, cei implicați în educația de istorie se confruntă cu provocări diferite, în special atunci când comunitățile se străduiesc să le transmită copiilor narațiuni alternative ale istoriei. Cu toate acestea, problema educației istorice divizează și societățile occidentale. În cadrul acestei discuții, Stuart Waiton, director al Scottish Union for Education, și Attila Gábor Hunyadi, cadru didactic la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai, vor căuta răspunsuri la întrebarea dacă merită să se predea istoria în învățământul public și, dacă da, cum să se facă acest lucru în mod corect.
Dr. Stuart Waiton este cadru didactic de sociologie și criminologie, autor, jurnalist și militant pentru libertatea academică. Este președintele Uniunii Scoțiene pentru Educație, un sindicat al părinților și profesorilor din școlile scoțiene. Printre interesele sale de cercetare se numără politicile comportamentului antisocial, natura schimbătoare a politicii dincolo de stânga și de dreapta și construcția „infracțiunii motivate de ură”. Este autorul cărților „Scared of the Kids” și „The Politics of Antisocial Behaviour: Amoral Panics”. Cea mai recentă carte a sa este „Snobs' Law: Criminalising Football Fans in an Age of Intolerance”.
Moderatorul discuției va fi Dr. Attila Gábor Hunyadi, istoric și conferențiar universitar la Universitatea Babeş-Bolyai.
Evenimentul se va desfășura în cadrul conferinței MCC Budapest Summit on Education.
Pentru mai multe informații urmăriți evenimentele noastre de pe Facebook.