Ce înseamnă cu adevărat conștiința și conștientizarea? Cum le interpretează filosofii și de ce nu înțelegem încă pe deplin de unde vin și cum funcționează? Și cum se integrează gândirea și conștiința în lumea științifică? P Pot fi ele reduse la simpla activitate cerebrală? La următoarea discuție din seria Transylvania Lectures, invitații vor explora aceste întrebări, abordând provocările filosofice și științifice ale înțelegerii naturii conștiinței. 

Speakerul invitat va fi Dr. Nick Zangwill, cercetător onorific la University College London și profesor invitat la Lincoln University. A publicat trei monografii, a editat două colecții și a scris peste 150 de articole despre filosofia morală, estetică, epistemologie, metafizică și alte domenii. În Marea Britanie, a lucrat la universitățile din Glasgow, Oxford, Durham și Hull și a fost profesor invitat la universități din Tokyo, Osaka, Kyoto, Padova, Roma, Varșovia, Institutul de Științe Fundamentale din Teheran, Universitatea Ebraică din Ierusalim, Haifa, precum și în SUA, la Brown, Ohio State și Tulane. Este cunoscut pentru expertiza sa în filosofia morală, în special metaetica, și în estetică, în special filosofia muzicii și a artei vizuale. De asemenea, a scris despre metafizică, epistemologie, filosofia minții și logică. 

Interlocutorul său la eveniment va fi Norbert Zsolt Rácz, preot unitarian, absolvent al Colegiului János Zsigmond al Bisericii Unitariene Maghiare și al Institutului Teologic Protestant din Cluj-Napoca. Domeniul său de interes include teologia sistematică, aspectele filosofice ale religiozității și întrebările legate de latura teoretică a existenței.   

Evenimentul se va desfășura în limba engleză. Intrarea este gratuită. Dacă doriți să participați vă invităm să completați formularul de mai jos:  

ÎNREGISTRARE

Pentru mai multe informații urmăriți evenimentele noastre de pe Facebook.