Este „natural” să fii suspicios față de străini și față de obiceiurile lor ciudate? Este firesc ca grupurile de oameni să simtă ostilitate față de alte grupuri? Oare diferența și ignoranța sunt sursele problemei?
În cadrul următorului eveniment din seria Transylvania Lectures, Dr. Farhad Dalal va aborda aceste întrebări și altele similare pentru a susține că grupările umane nu se formează de la sine, ci sunt create. El explică, de asemenea, că relațiile de putere joacă un rol semnificativ în aceste procese, deoarece acestea pătrund în modurile în care mecanismele emoționale și cognitive sunt mobilizate pentru a crea și menține grupările „noi” și „ei”. Expertul va analiza discursurile multiculturaliste, antirasiste și de diversitate și în modul în care acestea abordează aceste probleme.
Dr. Farhad Dalal este psihoterapeut și analist de grup britanic, care lucrează cu indivizi, grupuri și organizații. Are o experiență de peste treizeci de ani în practica individuală, inițial la Londra, iar acum în Devon. Este scriitor, cadru didactic și speaker, activ în Marea Britanie și la nivel internațional. Împreună cu colegii săi, a început recent să ofere un curs de formare în psihoterapie de grup în India. A publicat până în prezent patru cărți: Taking the Group Seriously; Race, Colour and the Processes of Racialization; Thought Paralysis: The Virtues of Discrimination; and CBT – The Cognitive Behavioural Tsunami: Managerialism, Politics and the Corruptions of Science.
Interlocutoarea sa la această discuție va fi Ildikó Knop, expert în monitorizare la Asociația Grup de Acțiune Locală Sepsi. Lucrează din 2018 la asociația care intervine în zonele urbane deteriorate din Sfântu Gheorghe pe baza principiilor dezvoltării locale conduse de comunitate. A lucrat ca facilitator în mai multe proiecte și are o experiență vastă ca facilitator instituțional în domeniul incluziunii sociale și al responsabilizării comunitare a grupurilor defavorizate aflate în risc de sărăcie și a romilor. Interesele sale profesionale se axează pe teme precum procesele participative, orașul incluziv, desegregarea locuințelor și a școlilor, dezvoltarea comunitară extinsă și dezvoltarea publicului cultural, precum și introducerea tinerilor în gândirea centrată pe comunitate.
Pentru mai multe informații urmăriți evenimentele noastre de pe Facebook.