Tabakó Festival

MCC a jucat un rol important în asigurarea unor spectacole și discuții de calitate în cadrul Festivalului Tabakó din Sfântu Gheorghe din 1-3 septembrie 2022. Fosta fabrică de tutun, un monument emblematic al orașului, care a fost dezafectată din 2010, a fost readusă la viață în cadrul evenimentului.

Evenimentul a fost împărțit pe trei niveluri, trei schimburi de lucru care amintesc de munca în fabrică. Primul schimb de lucru, tura de zi a fost organizată de MCC și a cuprins prezentări profesionale, sportivi, inovații digitale și vorbitori internaționali și maghiari de renume. Diferitele programe s-au desfășurat în trei limbi: vorbitorii străini au putut fi urmăriți în limba engleză, iar vorbitorii locali în limba maghiară sau română, cu ajutorul unor interpreți simultani disponibili la cerere în timpul discuțiilor. Al doilea schimb a fost dedicat concertelor: după-amiaza și seara, în fabrica de tutun au concertat trupe maghiare și transilvănene, în timp ce al treilea schimb a fost dedicat DJ-ilor. În plus, au avut loc târguri, ateliere de artă și activități pentru copii.

Festivalul a fost organizat de MCC, Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Județean Covasna, Casa de Cultură Kónya Ádám și Festivalul VIBE.