Felvételi kiírás

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium Nemzetközi Kapcsolatok Iskolája

Várjuk mindazon, az első egyetemi évüket a 2023/2024-es tanév II. félévében befejező hallgatók jelentkezését, akik kolozsvári felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Jelentkezési határidő:

2024. április 30., kedd 23:59

A jelentkezés menete:

Jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet: ITT.

A jelentkezéshez az alábbi angol nyelven elkészített mellékleteket is kérjük feltölteni:

  • fényképes önéletrajz - amerikai típusú, illetve szöveges formátumú önéletrajzot várunk, amely kitér az eddigi gyakorlati munkára, önkéntes és egyéb közösségi szerepvállalásra, személyes érdeklődés irányaira.
  • motivációs levél - Javasoltan személyes hangú, levél formátumú írást várunk, amelyben Jelölt kitér szakmai hitvallására, hivatásbeli terveire, arra, hogy hol találkozott az MCC-vel, és szakmai fejlődésében hogyan látja az MCC szerepét, illetve ő maga milyen értékekkel járulna hozzá az itteni fejlődéshez. Személyes hangvétel és stílus javasolt, a közhelyek és általánosságok kerülendők.
  • félév végi index másolat
  • érettségi bizonyítvány másolat
  • egy megvalósítandó projektötlet. Olyan koncepcionális ötletet várunk, amelyet a hallgató felvétele esetén hallgatótársaival megvalósítana a következő tanév során. A projektötlet megfogalmazásához és kifejtéséhez a jelentkezési felületen elérhető űrlapot használja!

A felvételi jelentkezéshez szükséges még:

  • 5-10 perces kötetlen szakmai beszélgetés angolul az elmúlt 5 évben meghatározó nemzetközi politikai és gazdasági kérdéseiről
  • 10-15 perces, maximum 15 diából álló angol nyelvű prezentációt (pdf formátumban), egy a hallgató által választott, elmúlt 5 évben zajló nemzetközi konfliktusról, politikai, diplomáciai vagy gazdasági eseményről.

A felvételi eljárás menete:

A felvételi folyamat írásbeli és szóbeli fordulóból áll. Az írásbeli részt online platformon bonyolítjuk le, a szóbeli részre pedig személyes jelenléttel kerül sor.

Az írásbeli fordulón és a beküldött anyagok alapján továbbjutott hallgatók kerülnek be a felvételi szóbeli fordulójára.

Online logika írásbeli forduló:

2024. május 14., kedd

Az eljárás írásbeli részeként egy logika- és szókincstesztet töltenek ki a jelentkezők. A logika teszt kitöltésére online, a szókincs teszt kitöltésére pedig személyesen, a szóbeli felvételit követően lesz lehetőség.
 

Szóbeli felvételi:

2024. május 21-24.

A szóbeli felvételi nyelve angol.
 

A felmerülő kérdéseket a felveteli@mcc.ro e-mail címre várjuk.